24-годишната Ренета Козарова от Несебър и 27-годишният й съучастник Космас Джероме от

...
24-годишната Ренета Козарова от Несебър и 27-годишният й съучастник Космас Джероме от
Коментари Харесай

Мъж и жена, убили таксиметров шофьор за 20 лв., влизат в затвора

24-годишната Ренета Козарова от Несебър и 27-годишният й съизвършител Космас Джероме от Дългопол получиха ефикасни присъди по обвиняването на Окръжната прокуратура във Варна за обир, съпроводен с убийството на таксиметровия водач Васил Ашиков.

Състав на Варненския областен съд наложи наказване 20 години отнемане от независимост при непоколебим режим за подсъдимия Космас Джероме, а Ренета побучи 18 години отнемане от независимост също при непоколебим режим.

Заради признание на виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна и поисканото кратко правосъдно разследване от подсъдимите за приемане на наказване, понижено с една трета, съдът дефинира Ренета да търпи общо 12 години лишаване от независимост, а съучастникът й – 13,4 години.

Състав на Варненския областен съд почете отчасти гражданските искове на тримата наследници на жертвата в размер на по 120 000 лв.. Двамата подсъдими бяха наказани да заплатят и направените по делото разходи в размер на по близо 4000 лв. за всеки. Съдът удостовери и ограниченията за неотклонение „ Задържане под стража “ на Ренета и Космас.

Грабежът, който бил авансово плануван от двамата наказани, бил осъществен на 9 против 10 април 2017 г. Целта на тежкото престъпно закононарушение било живеещите на фамилни начала подсъдими да си набират средства за живот. Единственият приход на двойката била обществената пенсия на 27-годишния юноша, който страда от детска церебрална парализа.
Около 23,37 ч. на 9 април м.г. Космас спрял такси на компания „ Транстриумф “ на автобусната спирка на автогарата във Варна. Колата била ръководена от 69-годишния Васил Ашиков. Подсъдимите нарочили за жертва таксиметровия водач поради възрастта му. Двамата работили по предварителна спогодба - и с избора на жертвата, и с определения маршрут отвън града.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР